Nieuwbouw

Indien u meer ziet in een nieuwbouwwoning, maar graag iets anders wilt dan de Nederlandse nieuwbouwwijken waar veel dezelfde woningen staan, kunt u er ook voor kiezen zelf een huis te (laten) bouwen. Ook hiervoor kunt u bij veel makelaars terecht. In Duitsland is het vrij gebruikelijk dat een nieuwe woning in eigen opdracht wordt gebouwd. Aan de randen van dorpen en steden ontstaan zo kleurige wijken met voor ieder wat wils.

Als u op Duitse huizensites zoekt, zult u zien dat er veel ‘kant-en-klare’ woningen worden aangeboden. Ook is het mogelijk via een makelaar een perceel te kopen en daar een huis op te laten bouwen. U kiest zelf de locatie en het type woning, helemaal naar uw eigen smaak.

Auto

Vele voordelen

Als u naar Duitsland verhuist, zult u niet langer kunnen blijven rijden met uw voertuigen met Nederlands kenteken. Er zijn dan twee mogelijkheden…..

Lees meer…

Koopwoning

Andere regels

Bij de koop van een woning krijgt u te maken met de Duitse wet- en regelgeving. Als Nederlands burger is het al moeilijk om volledig op de hoogte te zijn van onze wet- en regelgeving, laat staan dat u bekend bent met de Duitse gang van zaken…

Lees meer…

Verhuizen

Een nieuwe omgeving

Verhuizen naar Duitsland? Dat doe je niet zomaar, ook al lijkt het zo dichtbij! Ook als u net over de grens gaat wonen, blijft het emigreren! Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet u allemaal aan denken…

Lees meer…