School

Als u ten tijde van uw verhuizing naar Duitsland schoolgaande kinderen hebt, komt u voor de keuze te staan waar u uw kinderen naar school zult laten gaan. Als uw kinderen al wat ouder zijn en de omschakeling naar een andere taal een probleem zou kunnen vormen voor de scholing, is het mogelijk uw kinderen in Nederland naar school te laten gaan. Maar doordat er steeds meer Nederlanders besluiten in Duitsland te gaan wonen, zijn er steeds meer (lagere) scholen in de Duitse grensstreek waar tweetalig les wordt gegeven. Uw kind doorloopt dan niet alleen het standaard lesprogramma, maar leert meteen de taal van het land waar het woont. Bovendien leert het zo gemakkelijker (Duitse) kinderen uit de omgeving kennen om vriendschap mee te sluiten en wordt de weg vrijgemaakt om uw kind vervolgens naar een Duitse middelbare school te laten gaan.

Kinderen die in Duitsland wonen en naar school gaan, kunnen gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er is een uitgebreid netwerk waarbij kinderen vanuit de buitengebieden met een “Schulbus” veilig naar school worden gebracht.

Auto

Vele voordelen

Als u naar Duitsland verhuist, zult u niet langer kunnen blijven rijden met uw voertuigen met Nederlands kenteken. Er zijn dan twee mogelijkheden…..

Lees meer…

Koopwoning

Andere regels

Bij de koop van een woning krijgt u te maken met de Duitse wet- en regelgeving. Als Nederlands burger is het al moeilijk om volledig op de hoogte te zijn van onze wet- en regelgeving, laat staan dat u bekend bent met de Duitse gang van zaken…

Lees meer…

Verhuizen

Een nieuwe omgeving

Verhuizen naar Duitsland? Dat doe je niet zomaar, ook al lijkt het zo dichtbij! Ook als u net over de grens gaat wonen, blijft het emigreren! Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet u allemaal aan denken…

Lees meer…