Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO)

Als u in Duitsland woont en in Nederland werkt, betaalt u in Nederland belasting en premies. U bent dan in Nederland verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Als u langer dan 2 jaar ziek bent en voor 35% of meer arbeidsongeschikt bent, krijgt u de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA van het UWV. Het UWV stuurt u na 104 weken ziekte een aanvraagformulier voor een WIA-uitkering. De werkgever mag u dan ontslaan.

Auto

Vele voordelen

Als u naar Duitsland verhuist, zult u niet langer kunnen blijven rijden met uw voertuigen met Nederlands kenteken. Er zijn dan twee mogelijkheden…..

Lees meer…

Koopwoning

Andere regels

Bij de koop van een woning krijgt u te maken met de Duitse wet- en regelgeving. Als Nederlands burger is het al moeilijk om volledig op de hoogte te zijn van onze wet- en regelgeving, laat staan dat u bekend bent met de Duitse gang van zaken…

Lees meer…

Verhuizen

Een nieuwe omgeving

Verhuizen naar Duitsland? Dat doe je niet zomaar, ook al lijkt het zo dichtbij! Ook als u net over de grens gaat wonen, blijft het emigreren! Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet u allemaal aan denken…

Lees meer…