Ziekte Wet (ZW)

Wordt u ziek, dan betaalt uw werkgever maximaal 2 jaar lang 70% van uw loon. Bent u langer ziek, dan kunt u een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen.

In Nederland maakt het voor het krijgen van een ziektewetuitkering niet uit of u ziek wordt door een ongeval op het werk, een ziekte of een verkeersongeval.

Het eerste jaar dat u ziek bent, krijgt u in ieder geval het minimumloon als u een volledige werkweek werkte. Werkte u minder uren, dan wordt het bedrag lager. Uw werkgever kan ook meer dan 70% betalen, als dat is afgesproken in de cao of arbeidsovereenkomst.

Bent u uitzendkracht of oproepkracht en wordt u ziek? Dan krijgt u een Ziektewetuitkering van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Hoeveel u krijgt, hangt af van uw laatstverdiende loon.

Auto

Vele voordelen

Als u naar Duitsland verhuist, zult u niet langer kunnen blijven rijden met uw voertuigen met Nederlands kenteken. Er zijn dan twee mogelijkheden…..

Lees meer…

Koopwoning

Andere regels

Bij de koop van een woning krijgt u te maken met de Duitse wet- en regelgeving. Als Nederlands burger is het al moeilijk om volledig op de hoogte te zijn van onze wet- en regelgeving, laat staan dat u bekend bent met de Duitse gang van zaken…

Lees meer…

Verhuizen

Een nieuwe omgeving

Verhuizen naar Duitsland? Dat doe je niet zomaar, ook al lijkt het zo dichtbij! Ook als u net over de grens gaat wonen, blijft het emigreren! Dat vraagt om een goede voorbereiding. Waar moet u allemaal aan denken…

Lees meer…